Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

96 år fyller den 5 november Hedvig Åkerström, Solgärdet, Sunnansjö. Hon är bördig från trakten av Pärlby i Grangärde och hade sina folkskoleår i Ställbergets skola. När hon var elva år flyttade hon till Gensen där hon sedan bott större delen av sitt liv.

Hedvig har haft ett liv med mycket arbete, men hon har aldrig klagat. Efter folkskolan arbetade hon som piga.

Hon har också varit plantsättare i skogen, husmor, men även hemmafru. Hedvig Åkerström var tidigare med i Gensens diakonikrets.

Intressena har varit och är många, bland annat handarbete, bärplockning, trädgårdsarbete, matlagning, vedstapling(!), kortspel och bakning.

På födelsedagen uppvaktas Hedvig av sina närmaste.

60 år fyller den 5 november Björn Ljunggren, Ängsgatan, Ludvika. Han är född i Ludvika och arbetar som rör- och oljemontör vid Radiator.

Yrkesvalet var tidigt utstakat. Hans farfar grundade Ludvika Rörläggningsverkstad. Björns far tog sedan över firman som även Björn drev under några år. Förutom arbetet där har han också haft Asea som arbetsplats innan den nuvarande anställningen. Björn är Byggnads-fackets skyddsombud vid Radiator.

Tidigare ägnade han en del av sin fritid åt att bowla och var medlem i Keila Bowling. Numera är det mest friluftsliv som gäller. Björn gillar att fiska och är med i Bärke Husvagnsklubb. Husvagnen står uppställd på Oxriset i Sunnansjö.

40 år fyller den 7 november Peter Eriksson, Kristinegatan 27, Säter. Han är född i Falun och arbetar som lastbilschaufför vid Granlunds Åkeri i Borlänge, men arbetar numera med kontorssysslor i företaget.

Tidigare arbetade han vid Säters Ångsåg, detta från att han gick ut årskurs nio fram till 1987, då han började vid Granlunds åkeri.

Peter gillar cykling. Han har bland annat åkt Siljan runt och Vätternrundan. Vasatrampet har han åkt tio gånger och är en av tre som gjort detta.

Mer läsning

Annons