Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

85 år fyller den 17 augusti Märta Bergström, Borlänge. Märta växte upp i Kvarnsveden men kom att flytta till Örjansgatan då hon träffade sin make Helge. Det första boendet bestod av ett rum hemma hos Märtas bror. Efter en eldsvåda flyttade paret till Norr Amsberg där de bodde hos Helges föräldrar. Märta kom att bo där över 40 år och paret fick en son och en dotter. Efter makens död började Märta arbeta som hemsamarit, ett arbete hon hade fram till sin pensionering. Sedan femton år tillbaka bor Märta på Tjärna ängar. Hennes stora intressen har varit bakning och strumpstickning plus den fågel hon haft i 23 år.

Högtidsdagen firar Märta tillsammans med barnbarn, släkt och vänner.

60 år fyller den 17 augusti Ingrid Vikström, Borlänge. Mellan åren 1977-1986 arbetade hon som paketerare på Ica Hakon, men var tvungen att sluta på grund av en arbetsskada. Sedan 1988 arbetar hon på Samhall. Hennes fritidsintressen är att resa, läsa, lösa korsord och vara tilssammans med barn och barnbarn.Foto är skickat till Falun för scanning. Publ.16/8.AM.

40 år fyller Marlene Otterborn, Ludvika den 17 augusti. Födelsedagsbarnet är född i Mölndal.

Efter grundskola vidareutbildade hon sig på komvux där hon gick på tre-årig ekonomisk linje.

Marlene har tidigare bland annat varit mejeriarbetare och lokalvårdare.

På fritiden har hon uppdrag som nämndeman. Marlene verkar också som ordförande i Ludvika reumatikerförening och som ledamot i HSO. Hon är även sekreterare i Nissbo socialdemokratiska kvinnoklubb. Dessutom har hon kassörsuppdrag i bostadsrättsföreningen, Violstigen.

Tidigare var hon bland annat ersättare i tekniska nämnden och kontaktkvinna för socialdemokratiska kvinnor i Dalarna.

På fritiden tycker Marlene om att umgås med familjen, handarbeta och att läsa. Hon ägnar sig också gärna åt sina katter och påtar i trädgården.

Mer läsning

Annons