Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

50 år fyller i dag Inga-Britt Kronnäs-Samils, Näsvägen i Sälen. Inga-Britt är född och uppvuxen i Järna och kom till Rörbäcksnäs 1976.

Hon är egen företagare och engagerad som förtroendevald politiker. Under första tiden sen hon kom till Rörbäcksnäs arbetade hon i Granfjällsstöten och sen 1980 är hon tillsammans med maken Sven-Ove egen företagare. De äger ICA-butiken i Sälen och innan dess drev man ICA-butiken i Rörbäcksnäs.

Inga-Britt Kronnäs-Samils är socialdemokrat och har många förtroendeuppdrag. Bland annat är hon ordförande i polisstyrelsen i Dalarna och är också ordförande i landstingsstyrelsens regionala utskott och andre vice ordförande i Region Dalarna samt ordförande i Dalarnas trafiksäkerhetsförbund. Hon har också varit fackligt aktiv och även under många år var hon också ledamot i Malungs kommunfullmäktige.

40 år fyller den 16 februari Sven-Inge Eriksson, Lillhedsvägen, Grangärde. Han är bördig från Lövsjön och kom till Grangärde 1971.

Ända sedan 17 års ålder har han arbetat i skogen. Tidigare med röjning och huggning, numera som maskinförare åt Stora Enso Skog. Även på fritiden trivs Sven-Inge med att vara ute i skog och mark. Jaktintresset är stort och han jagar både älg och småvilt, främst rådjur men även räv. Det har hunnit bli en hel del troféer genom åren. Han är också jaktledare i Lastombergs jaktlag.

Vidare är Sven-Inge engagerad inom Nyhammars IF:s skidsektion. Han åker själv skidor och siktar närmast på Vasaloppet. Under sommarhalvåret är det cykling som gäller och med Vättern Runt i sikte lär det bli åtskilliga mil på vägarna kring Grangärde från i vår.

Familjen består av sambon Anette, sönerna Thomas, Tobias och Joakim, samt - förstås - de tre hundarna. Villan och tomten på Lillheden har han också att sköta mellan jakt- och cykelturerna.

Mer läsning

Annons