Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller den 7 augusti Greta Johansson, född Hejenstedt, Parkvägen 8 i Dala-Järna. Hon är född och uppväxt i Noret. Till 1954 arbetade hon som slöjdlärarinna i folkskolan. Därefter har hon odlat sitt slöjdintresse genom att bland annat leda många lampskärmskurser. Hennes särskilda intressen har alltid varit sömnad, vävning, matlagning och att baka. Greta har alltid lagt ner stor omsorg om sitt hem samt på barnen och barnbarnen. Hon är med i väntjänsten och har under många år haft hand om FUB blomsterfond. Hon skötte sin handikappade dotter i många år.

Greta är pigg för sin ålder. Hon har många vänner och är mycket aktiv på fritiden.

Födelsedagen firar hon med öppet hus i hemmet.

65 år fyller 7 augusti väghyvelföraren och idrottsprofilen Tore

Eriksson, Vörderås, Transtrand. Han är född i Vörderås. I ungdomen var han praktikant vid skogsbilvägbyggen där han körde vägmaskiner. 1960 började han på Vägverket som väghyvelförare och han har varit anställd vid Vägverket i 36 år.

Han är idrottsintresserad och framförallt av skidskytte. 1967 tog han en bronsmedalj i skidskyttestafetten i östtyska Altenberg och året därpå erövrade han en OS-bronsmedalj i Grenoble, Frankrike. Han har 25 Vasalopp på meritlistan, vid ett tillfälle var han med i Sälens IF:s lag som tog en inteckning i Kungakannan.

Han har verkat inom fjällräddningen ända sedan den starten på 1960-talet och är även instruktör i snöskoterutbildningen.

Han har och har haft flera förtroendeuppdrag. Han är med i centerpartiets fullmäktigegrupp och i byggnadsnämnden. Han satt också i fritidsnämnden tills den lades ner. Han är med i kyrkorådet och satt förut också i kyrkofullmäktige och kyrkonämnden. Jakt och fiske är intressena och han har varit med i älgskogen ända sedan 1965.

Mer läsning

Annons