Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller i morgon Elsa Lundström, Munkbohemmet i Hedemora. Hon är född och uppvuxen på orten. Under 1940-talet arbetade hon som telefonist. 1941 gifte hon sig med skohandlare Lundström. Elsa är en föreningsmänniska och har bland annat varit aktiv i Hedemora gymnastiksällskap sedan 1927, Hedemora bild, bouleföreningen med flera.

Födelsedagen firar hon tillsammans med familjen på Munkbohemmet.

60 år fyller den 2 mars polisinspektör Per Erik Laggar, Heden 957, Orsa. Per Erik är född och uppväxt i Orsa. Innan han slog in på den polisiära banan har han gått verkstads- och skogsutbildningar. Sedan 14-års ålder har han haft flera olika arbeten. 1965 inledde han den polisiära banan då han började på polisskolan i Gävle. Sitt första tjänstgöringspass gjorde han i juni 1966 i Falun. Genom åren har han arbetat på flera orter i västra och norra Dalarna och 1968 fick han en tjänst i Mora där han blev kvar i 14 år. Numera arbetar han som närpolis i Orsa, där han började arbeta för 21 år sedan.

Sin fritid tillbringar Per Erik ofta i skogen eftersom jakt och fiskeresor till Norge är hans stora intressen, samt på senare år modellflyg. I jakttider är han hundförare och har så varit under 42 år i Gråtbäcks jaktlag. Han är också en aktiv skogs- och fastighetsägare som han har tillsammans med sin bror. Per Erik bedriver såghyvleri, fiskodling samt stuguthyrning på fritiden.

40 år fyller den 2 mars Lars Pettersson, Ovabacksgattu 197, Tällberg. Lars är född och uppväxt i Mölndal. Innan han flyttade till Tällberg 1996, arbetade han som spårvagnsförare i 15 år i Göteborg. Sedan maj 1999 är han kyrkvaktare i Rättviks kyrka, något som han trivs bra med. Hans största intresse är att spela folkmusik och hans instrument är fiol. Lars spelar både i Leksands och Rättviks spelmanslag.

Mer läsning

Annons