Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

50 år fyller den 10 juli Sören Norlander, Centralvägen i Falun. Sören föddes i Nordingrå i Ångermanland.

Han utbildade sig till gymnasieingenjör i Kramfors och arbetade därefter som CNC-operatör några år. 1980 flyttade han till Falun för arbete på Dellner Couplers AB och har varit företaget troget i sedan dess. Sören arbetar nu som verkstads- och produktionsteknisk chef på företaget.

2003 blev han klar med sin magisterexamen i industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet och samma år studerade han även en månad på universitetet i Peking. Intresset för Kina finns kvar och i sommar åker han med sambo och fyra barn till Kina med Transibiriska järnvägen.

Sören är en flitig motionär och på meritlistan står bland annat 13 vasalopp. I år har han, tillsammans med sambon Marianne klarat av att göra "Svensk klassiker".

I övrigt fyller han sin tid med att renovera huset, laga goda middagar till familjen och läsa deckare.

50 år fyller den 10 juli Thomas Kvist, Gagnefsbyn.

Thomas är dataingenjör och jobbar som lärare i datateknik vid Högskolan Dalarna men har även hunnit med en annan bransch.

I ungdomen gick han nämligen Sjöbefälsskolan. Därefter jobbade han först som telegrafist i handelsflottan och sedan som signalspanare och tekniker åt Försvarets Radioanstalt FRA innan han sadlade om. Han har arbetat på Högskolan sedan år 2000.

Sedan samma år har han även varit tränare inom ungdomsfotbollen i Gagnef IF, men just nu tar han sig ett litet sabbatsår.

Annars ägnar han gärna fritiden åt familjen och hemmet, lyssna på musik och dansa - han är aktiv inom Falu Square Dancers. Han hinner också med lite tekniska intressen, som MC, båtliv och amatörradio.

Mer läsning

Annons