Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 10 juni Tora Sandgren, Pionjärvägen 2 B i Falun. Hon är född i Enviken. I unga år arbetade hon hemma på gården i Övertänger. Under 1930-talet var hon i Stockholm där hon arbetade som barnskötare och hemhjälp i välbeställda hem. 1940 gifte sig Tora med Harry Sandgren och flyttade då till Borgärdet. 1955 startade makarna affär först i Linghed och sedan i Borgärdet.

Under andra världskriget var Tora Sandgren aktiv i lottakåren och i bilkåristerna där hon lärde sig köra lastbil.

Hennes stora fritidsintressen i yngre dagar var den stora trädgården med många fruktträd och bärbuskar. Hon ägnade sig också gärna åt friluftsliv.

1983 blev Tora änka och bodde ensam kvar i Borgärdet . År 2000 flyttade Tora in till Falun och Haraldsbo för att komma närmare barn och barnbarn som i dag är hennes stora intresse.

60 år fyller den 9 juni Kurt Karlsson, Vasagatan, Smedjebacken. Han är född i Norberg i Västmanland. Familjen bodde sedan i Fagersta för att därefter flytta till Grycksbo där Kurt gick sina två första skolår. I början av 1950-talet flyttade familjen till Smedjebacken och resterande skolgång genomfördes i Stegelbackens skola. Efter sin utbildning började Kurt 1958 att arbeta i modellverkstadens snickeri vid Smedjebackens Valsverk. Han flyttade sedan över till kupolugnen och arbetade som traversförare.

I 34 år stannade Kurt i valsverket innan han, efter en tids sjukdom, blev förtidspensionerad. Han är sambo, har tre barn och fem barnbarn.

På fritiden gillar han att hålla på med skytte, samt att snickra och måla vid sommarstugan. Under högtidsdagen kommer dock bössan, hammaren och penseln att få vila. Det lär familjen, syskon, övrig släkt och vänner se till.

Mer läsning

Annons