Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

98 år fyller den 10 maj Elisabet Hemmings på Allégatan i Vansbro. Elisabet växte upp i Hagforstrakten i Värmland.

Hon kom till Nås som piga på prästgården. Elisabet träffade nåsgrabben Erik Hemmings. De två fattade tycke för varandra och gifte sig. Elisabet är duktig på att sjunga och hon var med i hembygdskören under många år, hon sjöng dessutom ofta på begravningar. Elisabet som tycker om att skriva har gett ut två häften med dikter om livet.

85 år fyller den 10 maj Karl Tillman, Särnstugan, Särna. I Särnstugan har han bott i hela sitt liv ända till för ett år sedan då han flyttade till Särna äldreboende.

Under sitt yrkesverksamma liv har han huvudsakligen arbetat med att köra timmer. De sista åren innan Karl gick i pension, arbetade han på olika byggen i norra Dalarna.

På fritiden har hans stora fritidsintresse alltid varit fiske både på sommaren och vintern.

På födelsedagen kommer Karl att uppvaktas av fru, barn, barnbarnbarn och vänner.

Bild finns i bilder familj: Kjell 75 år

75 år fyller den 10 maj Kjell Larsson, Strandvägen 31, Älvdalen. Han är född och uppväxt i Evertsberg.

Efter militärtjänsten arbetade han som bilskollärare 1951-1954. Därefter arbetade han som buss- och långtradarchaufför åt GDG till 1967. Året därpå började Kjell som trafikförman på lastbilsavdelningen i Mora. 1971 blev han trafikchef på Wasatrafik i Mora fram till sin pensionering 1990.

På fritiden vistas han gärna i skogen och reser till Norge för att fiska. Kjell är även verksam som researrangör i PRO och följer med på resorna som går till platser både inom och utanför Sverige.

Mer läsning

Annons