Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 29 juni Gösta Skeri, Frustugevägen 14 i Mora.

Gösta Skeri har varit hembyn, Mora-Noret, trogen sedan dess, med undantag för beredskapsåren då han tjänstgjorde först i Norrland och sedan vaktade Värmlandsgränsen mot Norge. Under hela sin verksamma tid har han varit samma arbetsgivare trogen. Då Jannes Norlin byggde bensinstationen Shell 1935 deltog Gösta i det manuella grävarbetet för källargrunden. På macken på Vasagatan 16 blev han kvar till pensioneringen 1978. Under krigsåren turades Jannes och Gösta om att vara inkallade till militärtjänst och sköta rörelsen med bensinstation och taxi. På den tiden var det gengas som gällde som drivmedel och åtskilliga är de äventyr och umbäranden han kan berätta om från den tiden, med bland annat brådskande taxikörningar till BB på dåliga vägar och med rykande gengasaggregat.

Gösta har varit en hängiven hobbyfiskare med angling på vårisarna och med utterfiske sommartid som favoriter. Efter pensioneringen har fritidshuset i Brednäs, träslöjdsarbeten, samt trädgårdsarbete på tomten varit de stora intressena.

Högtidsdagen firar han lugnt med de närmaste i hemmet.

50 år fyller i dag den 28 juni

Göran O. Sundell, Fänkålsstigen, Ludvika. Han är bördig från Enköping. Efter studier vid Lunds tekniska högskola avlade han 1985 en arkitektexamen.

Efter att ha arbetat som privatpraktiserande arkitekt tog han anställning vid kommunens miljö- och byggnadskontor i Ludvika. I dag arbetar han som stadsarkitekt.

På fritiden har han sina två katter att sköta. Göran håller också på med modellbyggen och tycker om att resa.

Mer läsning

Annons