Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

70 år fyller i morgon, Nisse Klockar, Berget i Orsa. För Orsaborna, och många andra, har han varit "Piano-Nisse" i 50 år.

Efter att ha bott i Stockholm några år, då han utbildade sig till pianotekniker, återvände Nisse till Orsa och har därefter varit sin hembygd trogen.

Nisse är en nyfiken och kreativ person och har vid sidan av sin verksamhet inom musikbranschen varit innovatör. Under 1950-talet hade han tillverkning av orgelharmonium i 50-talsdesign. han tillverkade också en undervisningstavla för inlärning av noter. Han har utarbetat specialverktyg för pianotekniker och hans senaste projekt är flygelvagnar och transportlådor för flyglar, i samarbete med två andra företagare på orten.

Nisse har också genom åren hunnit med en del föreningsliv med Sveriges Pianoteknikerförbund, Orsa Köpmän och Hantverkare, Lions och Rotary. För närvarande brinner han för Orsa Jazzklubb och Lindornas fäbodförening. Han sjunger också basstämma i Orsa kyrkokör.

I dagarna har han flyttat sin pianoverkstad med försäljning, till en nyrenoverad lokal hemma på Koltrastvägen.

Nisse är fortfarande aktiv och arbetar med pianoinstrument tillsammans med sin son Anders (Pianodoktorn), och har inga planer på att slå sig till ro ännu. Däremot hoppas han få lite mer tid över för vistelse i fäboden, i skog och mark och en och annan tur till dotter och barnbarn i Italien.

Bemärkelsedagen tänker inte Nisse och hustrun Inga-Britt fly undan. Det blir öppet hus och jubilaren hoppas bli bjuden på mycket musik.

98 år fyller den 17 augusti Anna Linnea Höglund, Bompabacken, Transtrand.

Mer läsning

Annons