Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

90 år fyller den 3 maj fyller Rune Franson, Hedemora. Han har under sitt yrkesliv varit verksam inom snickeribranschen med arbetsledande befattningar bland annat i Grängesberg, Västerfärnebo, Dala-Järna, Gagnef och Älvdalen.

1971 flyttade han och hustrun Ruth till Stockholm dit Rune handplockats för en befattning vid Ams huvudkontor.

För ett år sedan flyttade makarna till Hedemora för att komma närmare sin son.

Högtidsdagen tillbringas hos sonen med familj i Dala-Husby, där siktet är inställt på en god middag ackompanjerad av den första spirande sommargrönskan.

65 år fyller den 3 maj kapten Stig Åke Eriksson, Storbygatan 5 i Nås. Han är född i Skansbacken och har bott i Falun under många år, där han verkat som militär. Förutom tjänstgöringen vid Dalregementet har han också varit placerad vid förband i Stockholm, Strängnäs, Karlstad och Östersund, men under alla år som yrkesmilitär ändå behållit Falun som bostadsort. Till hembygden,Nås, återkom Stig Åke och hustrun för snart tio år sedan.

Stig Åke Eriksson var verksam inom Korsnäs IF:s orientering under åren i Falun. Han är numera jaktledare i Hedens jaktlag och även engagerad i Nås sockenförening. Han är också trädgårdsintresserad och en omtänksam familjefar, intygar hans fru och barn med familjer.

50 år fyller den 3 maj Andrzej Ekholm, Herrhagsvägen 17A, Falun. Han är född och uppvuxen i Warzawa i Polen. Andrzej är utbildad byggtekniker och arbetade inom byggindustrin i Polen. Här i Falun arbetar han som tidningsdistributör.

På fritiden gillar Andrzej att fiska, bilar, spel, resa och hundar.

Mer läsning

Annons