Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 26 juni Fanny Bergström, Åkershem, Borlänge.

Hon är född i Norberg i Västmanland 1913, som nummer fyra i en barnaskara på fem. När Fanny var tre år flyttade familjen till Bergslagsbyn i Borlänge, där hennes far fick arbete på hyttan i Domnarvet.

När Fanny var ung tog hon värvning som luftbevakningslotta och spanade efter främmande flyg i tornen runt dalaskogarna och hon jobbade även som sömmerska på en ateljé i Borlänge.

Hon gifte sig 1942, fick tre barn och var hemmafru för att ta hand om man och barn. Kunskaperna i sömnad använde hon att sy kläder åt barnen och även åt andra. Fanny har alltid tyckt om att sjunga och det fortsätter hon med på Åkershem, där hon bor sedan några år tillbaka.

På födelsedagen kommer hon att gratuleras av barn, barnbarn och barnbarnsbarn med respektive.

40 år. Fru Gunilla Åkerblad, Tällberg, fyller 40 år torsdagen 26 juni. Efter avslutad skolgång i Leksand gick hon 2-årig vårdinriktad gymnasielinje i Borlänge och efter det utbildade hon sig vidare inom sjukvården i Falun. Hon arbetade sedan inom hotellnäringen i Storsätern och Grövelsjön.

Därefter praktiserade hon ett halvår i USA för att efter hemkomsten tjänstgöra som värdinna på Naturum i Siljansnäs. Under den tiden träffade hon sin make Anders Åkerblad med vilken hon i dag gemensamt driver Åkerblads Hotell och Gästgiveri.

Gunilla Åkerblad är en solstråle i familjen och mycket uppskattad av dem som kommer i hennes väg. Hennes stora hobby är trädgårdsskötsel.

Mer läsning

Annons