Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

95 år fyller den 23 mars Maria Hedvall, Åkersbodarna 39, Leksand. Hon är född och uppvuxen i Brännskog nummer fyra av sju syskon och kom som 13-åring till Åkersbodarna. När Maria var 15 år åkte hon till Vaxholm för att arbeta som trädgårdskulla. Därefter arbetade hon bland annat i Gustavsbergs porslinsfabrik till 1937 då hon flyttade hem. I samband med giftermål bosatte sig Maria och maken i Djura.

Genom åren har vävning varit en stor del av hennes liv både som försörjning och nöje. Det har blivit många mattor och bonader genom åren. Andra intressen som varit att vistas i naturen och plocka bär och svamp, något som hon gjort ända till för något år sedan.

För Maria har familjen betytt mycket. Det är alltid öppet hus hos henne om de fyra barnen, tolv barnbarnen och sex barnbarnsbarnen kommer på besök. Maria är mycket pigg och vita och tar i bland korta promenader i byn.
Högtidsdagen firar hon tillsammans med familjen.

80 år fyller den 23 mars Boda-profilen Olle Scherp Han firar högtidsdagen med en släktträff några dagar innan. Scherp har jobbat vid sågverk och vid Rättviks lådfabrik. Han har mest kört lastbil vid de båda ställena.
Annars har Olle Scherp varit en idog föreningsmänniska. Han har tävlat i bågskytte - där han också varit svensk mästare - och i skytte och i modellflyg. Han har i många år också varit ungdomsledare i sporterna.
Trots sina 80 år släpper han inte sin tävlingsinstinkt. Just nu är det boule som gäller. Han tävlar i sporten så ofta han kan.

Mer läsning

Annons