Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 8 augusti Ingrid Moberg, Skålmogården i Lima. Ingrid är född i Skålmo, Lima, men utbildade sig till småskollärarinna i Falun och avlade examen i juni 1932. Hennes första tjänst var i Lagga småskola hösten 1933 och ett år senare fick hon en tjänst i Lima socken. Åren 1936-1943 tjänstgjorde Ingrid Norberg i Hjulslätt småskola och fick då en ordinarie tjänst i Rörbäcksnäs skola. Där blev Ingrid kvar till 1973, då hon gick i pension.

1937 gifte sig Ingrid med Verner Norberg. De fick fem barn och Ingrid skötte både hushåll och läraryrket.

Musiken har varit en stimulans i Ingrids liv, både i och utanför arbetet. Hon sjöng många år i Rörbäcksnäs sångkör och tjänstgjorde en tid som kantor i kyrkan. På den tiden deltog hon med nöje i kyrkans verksamhet.

90 år fyller den 9 augusti Karin Nordlund, Gagnefsgården i Gagnef. Karin Nordlund är född i Dala-Järna. Hon arbetade som hembiträde på apoteket i Nås, där hon också var bosatt. Sedan 1940-talet har hon varit bosatt i Mockfjärd. Karin var gift med Gunnar Nordlund från Borgsheden i Mockfjärd. Efter giftermålet arbetade Karin i hemmet. Hon har två söner, men bara en är i livet och bor i Söderköping. Karin Nordlund har flera barnbarn och barnbarnsbarn.

Karin Nordlund är ansluten till missionskyrkan i Mockfjärd. Hennes intressen är stickning och virkning och hon har mycket god hand om gröna växter och blommor.

Karin Nordlund firar födelsedagen i sitt hem i Nordanholen i Mockfjärd.

Mer läsning

Annons