Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAG

Annons

92 år fyller i dag Sören Svensson, Storgatan 31 B, Ludvika. Jubilaren föddes i Jokkmokk.

Sören utbildade sig till fotograf 1942 i Dresden, Tyskland. Han var tidigare innehavare av Polyfoto, Tekniskt foto och Alldecopy.

Sören Svensson har också varit medlem i Lions club, Ludvika köpmannaförening och Norrlandsgillet.

Fritidsintressen förutom familj är fotografering. Han är också fascinerad av trädgårdsodling, framförallt jordgubbsodling.

85 år fyller 7 augusti förre folkskolläraren Lars Öjmar, Öje. Han är född och uppväxt i Öje . 1938 tog han studentexamen i Kristinehamn, Värmland, och utexaminerades vid folkskoleseminariet i Uppsala 1941. Första lärartjänsten var i nordvärmländska Långflon, längst upp i norr vid norska gränsen. 1942-1947 var han lärare i Sorsele och därefter i Offerdal, Jämtland. 1949 kom han till hembygden igen i och med tjänstgöringen vid Östra Näsbergets folkskola på malungs finnmark. Där blev han kvar ända tills skolan lades ner 1966. Han arbetade sedan på skolorna i Idbäck, Öje, Lillmon samt på Centralskolan i Malung.

Han är vidare intresserad av skytte och har varit med i Östra Näsbergets skytteförening sedan 1949. Han var också under ett par perioder ordförande och sekreterare i föreningen. Under 15 år verkade han också som sekreterare i Övre Västerdalarnas skyttekrets.

50 år fyller den 6 augusti Maria Hedberg-Wänn, Sveagatan 3 i Falun. Maria är född i Falun, dotter till Alf och Ulla Hedberg. Hon studerade i Uppsala och Stockholm och har därefter arbetat som lärare, främst i engelska, svenska och latin vid gymnasieskolorna i Falun. De senaste åren har hon också tjänstgjort som lärarutbildare vid Högskolan Dalarna. Läraryrket är spännande och utmanande och ger stora möjligheter att lära känna människor, tycker jubilaren.

På sin fritid sjunger Maria altstämman i Falu Kammarkör och Stora Tuna Cantores. Musikintresset delar hon med maken Åke, känd musikprofil i Falutrakten. Maria hinner också påta i trädgårdarna i stan och i Kårarvets koloniområde. Kära semestermål är England och särskilt Öland, dit de fyra barnen Anna, Jonas, Malin och Mimmi samt barnbarnet Linus gärna följer med.

I sommar har familjen utökats med hundvalpen Månson. Födelsedagen firar Maria i hemmet och med ett kalas senare i sommar.

40 år fyller 6 augusti sågverksarbetaren Michael Lemon, Barktorp, Malung. Han är född i Stockholm och studerade efter grundskolan vidare på plåt- och svetsgymnasiet i Tumba, Stockholm. Därefter var han under fem år verksam som smed och svetsare på Strängbetong. Efter det kom han till IKH Samsmide där han tillverkade inbrottsskydd och braskassetter under ett par år. Han har också varit verksam på Samglas, Älvsjö, Stockholm, Larmassistans, Högdalen, och Tullingeglas. Vid det sistnämnda företaget arbetade han i sju år som fönsterrenoverare. För ett par år sedan gick flyttlasset till Malung och sedan mars i år arbetar han vid Rågsvedens såg. Fritidsintresset är jakt, både älg och småvilt, och han har under jaktpassen bland annat fällt åtta älgar.

Mer läsning

Annons