Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födde på BB-parkeringen

Annons

Per och Magdalena Erlings kom i säng sent förra tisdagskvällen, ingen föraning fanns om vad som skulle hända om ett par timmar. Blivande storebror Samuel sov gott hela natten.

- Jag väckte Per som fick ringa sina föräldrar, de skulle passa Samuel när det var dags. Men jag kände att vi inte hade tid att vänta på dem och som tur var hade jag en väska färdigpackad, berättar Magdalena Erlings.

Färden från Ångermanland, nära Forssa Klack, mot Falu lasarett påbörjades och efter någon minut mötte de svärföräldrarna och hann byta några ord med dem. De var inte alls oroliga utan förväntade sig en lugn natt med en sovande Samuel.

Nu var det gasen i botten som gällde och det enda som kunde stoppat dem var en spikmatta, enligt både Per och Magdalena. Vid Tallens köpcentrum strax utanför Falun upphörde värkarna men det blev en kort respit.

Vid gruvrondellen skrek Magdalena till Per att nu måste du stanna bilen.

- Aldrig i livet, jag trampade gasen i botten för att hinna fram när vi ändå var så nära, berättar Per Erlings.

Framme vid förlossningen möttes de av en porttelefon och Per bad personalen komma ner. Nu fanns det inte en möjlighet för Magdalena att hinna ur bilen. Barnmorskan fann sig snabbt och Hanna föddes i familjens bil.

Tio i tre på morgonen lämnade de hemmet, fyrtiofem minuter senare var Hanna född.

Per och Magdalena Erlings samt lilla dottern mår alla bra trots att Hanna hade mycket bråttom med att få träffa föräldrar och storebror Samuel.

- När det går så fort handlar det nästan alltid om en okomplicerad förlossning har vi fått berättat för oss. Det gick så fort att vi aldrig hann fundera eller bli rädda, säger Magdalena Erlings.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons