Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttplaner får kritik

Annons

- Det har funnits en stor portion god vilja från vår vd, Lars Lindgren i Falu industrihus att lösa detta, säger kommunalrådet Dan Westerberg som också är styrelsemedlem i Falu industrihus, om den mycket infekterade frågan.

I går förmiddag var det styrelsesammanträde i Falu industrihus. Då beslutades det om att kalla till ett möte nästa vecka, där både näringslivskontoret och företagarna ska bjudas in för att diskutera planerna.

Dan Westerberg sitter med i styrelsen och pekar på det skulle vara en stor fördel att få administrationen i Kommunservice som hyresgäst. Samtidigt säger han att de inte kan tvinga ut någon hyresgäst som har hyreskontrakt.

- Jag vet att de som har hyreskontrakt har triumf på hand, säger Westerberg som hoppas på att företagarna ska se det positiva ur kommunalekonomisk synvinkel om Falu industrihus skulle kunna få den nya hyresgästen.

Men företagarna anser inte golvytorna räcker till i den flygelbyggnad som det är tänkt att de ska förflyttas till. Dessutom frågar man sig om det är rimligt att behöva flytta med tanke på den kostnad och tidsbortfall som det skulle orsaka. Vidare anser företagarna inte heller att de har fått tillfredsställande information under ärendets gång.

Ärendet är mycket infekterat och ingen av de företagare som tidningen varit i kontakt med vill framträda.

- Det liknar Robinsonspelet, säger en anonym företagare angående de många turerna i frågan som ska ha pågått bakom kulisserna.

Företagaren säger till tidningen att många företagare upplever det som en tvångsförflyttning och frågar sig hur det går ihop med alla vackra tal om vikten av att stödja näringslivet.

Sven Eriksson, näringslivsutvecklare på näringslivskontoret, ser dock positivt på en lösning för företagarnas bästa:

- Det här borde lösts i samförstånd innan brevet kommit till. Det handlar om en rad missförstånd om jag uttrycker mig milt, säger Eriksson som menar att ingen kommer att tvångsförflytta företagarna om de inte samtycker.

Eriksson pekar på att företagarna har kontrakt och att ingen på juridisk väg kan köra bort dem från lokalerna. Han utesluter inte heller att flytten av administrationen i Kommunservice ställs in.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons