Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta Ria

Annons

Ria har länge vistats i Fläsk-Minas hus intill Faluån. Så länge att Faluns båda kommunalråd, troligen på grund av hemmablindhet, inte kan tänka sig annat än att Ria ska förbli där i evighet. De överväger därför att låta Ria köpa huset till vrakpris.

Utanför Ria utspelas inte sällan scener som är otrevliga, och ibland även upprörande. I somras gick jag till exempel med gäster från Sydsverige längs ån mot museet. På grund av slagsmål och vrål utanför Ria måste vi gå omvägen över broarna. Häpet frågade gästerna varför Ria-verksamheten givits detta exklusiva centrumläge.

Det är osäkert om dagens kommunalråd vet svaret på den frågan. Men det är känt att båda gör avsevärda ansträngningar för att få staden att framstå så trivsam att den lockar såväl företagare och arbetskraft till inflyttning, som turister och andra till besök och återbesök. Och då är det inte lyckat att ha Ria mitt framför näsan på alla dem som man vill ska få ett gott intryck av Falun.

Nej, flytta verksamheten någon annanstans, till exempel till det Bergstenska huset på Engelbrektsgatan. Pengar till flytten kan kommunen få genom att sälja Fläsk-Minas gård till fullt marknadspris. Då uppkommer dessutom ett rejält överskott, som kan tillföras kommunens magra kassa.

PRO SENSU COMMUNI

Mer läsning

Annons