Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytt fick hjulen att snurra

Annons

När Claesons hade sin cykelförsäljning på Risgatan hade de cyklar i tre plan och hanteringen blev på det viset mycket orationell. Cyklarna fick bäras flera gånger upp och ner för trapporna och dessutom hade kunderna svårt att få en överblick av utbudet.

Efter flera turer fick Bernt Claeson för drygt ett år sedan klartecken för att köpa den forna livsmedelsaffären i Moga. Där fick han 800 kvadratmeter i ett plan och dessutom möjlighet att exponera sina varor på ett bra sätt.

- Det var en mycket jobbig period när vi flyttade, men det var ett perfekt drag kan jag nu konstatera, säger Claeson.

Han har efter flytten gjort en rad förändringar inne i butiken för att göra det lättare för kunderna och dessutom har de nu lite mer luft mellan cyklarna än de hade från början.

- Visserligen är det i slutet på säsongen, men vi ska försöka ha det lite luftigare även till våren.

Men det är inte bara arbetsinsatsen för Bernt och hans personal som blivit bättre efter flytten, han är övertygad om att det medfört en ökad försäljning.

- Vi hade budgeterat med att sälja 850 nya cyklar under 2004 och fram till nu har vi sålt cirka 900 och det kommer att bli ytterligare ett antal innan årsskiftet, säger Claeson.

Det som ökat mest i försäljning är tillbehör och reservdelar, dessutom har han noterat att de har en ökning på verkstaden.

- Under sommarmånaderna hade vi en extra anställd och vi räknar med att ha det även nästa år.

Det som bidrar till ökningen av försäljningen är att allt fler kunder kommer utifrån och att han säljer via internet.

- Vi har sålt och skickat cyklar till Gällivare i norr och till Malmö i söder och till norska kusten i väster, internetförsäljningen är i dag ungefär tio procent.

Det är bara på ett område som försäljningen gått ner och det är i Ludvika.

- Förklaringen är att två sportaffärer som sålt cyklar har haft utförsäljning och slutar med cyklar och det har gjort att cirka 400 cyklar sålts till priser som är svåra att konkurrera med, säger Claeson.

Han poängterar att detta trots allt handlar bara om ett år.

Inför nästa år kommer han att införa en möjlighet att tidsboka service och reparationer av cyk-lar.

- Skälet är att vi har många kunder som har en bit att åka och för att de ska slippa komma två gånger fixar vi cykeln medan de väntar eller gör några andra ärenden.

Sammantaget är Bernt Claeson glad för att han tog beslutet att flytta till Moga, men det finns en sak som han önskar.

- Att det var ytterligare något eller några företag som etablerade sig här eller i närheten.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons