Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatsen till för alla

Annons

Den senaste tidens inlägg om flygplatsens vara eller inte vara är tämligen enkelriktade. Man fokuserar endast på huruvida direktörer ska få flyga till Stockholm, eller inte.

Att som vänsterpartiets lokale företrädare se luftfarten som en ideologisk fiende, varande en lyxprodukt för några få är helt felaktigt.

Ty, något som ej framkommer i debatten är att den största delägaren i flygplatsbolaget, landstinget, i dagsläget nyttjar flygplatsen till något som vi alla medborgare får del av vid behov, nämligen ambulansflyg.

Man kan därför se flygplatsen som en viktig kugge i det stora samhällsmaskineriets infrastruktur väl värd att betala för.

Det finns siffror på hur mycket ett liv är värt i kronor och ören. Med ett sådant synsätt betalar sig flygplatsens årliga driftkostnad med ett räddat liv. Den dagen jag har behov av en snabb transport hoppas jag att det fortfarande finns ambulansflyg, så att man inte infört ambulanståg i stället.

För jag antar att det inte bara är direktörer som transporteras med ambulansflyg, utan såväl adel, präster, borgare och bönder samt vid behov även lokförare och annat vanligt folk.

Med andra ord är flygplatsen till för alla, den dag vi behöver den.

S J H

Mer läsning

Annons