Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygdag på köpcentrum

Annons

Borlänge flygklubb, motor och segelflyg, var där liksom modellflygklubben RFK Viggen, Dala Fallkärmsklubb, ballongflygarna samt Flygsportförbundet.

På nedre plan fanns bland annat radioflygklubben som på plats visade konster med ett radiostyrt flygplan som kunde manövreras på liten yta.

Radioflygklubben Viggen kommer för övrigt att ha Öppet hus vid fältet i Romme den 12 juni, reservdag 13 juni, där man vill visa upp sin aktivitet.

Den som vill kan då få prova att köra radiostyrt flygplan med dubbelkommando. Det blir demonstrationer och en del handlare visar upp vad man kan handla.

Dala Fallskärmsklubb fanns också på nedre plan och delade ut information om klubben. Klubben har i dag ett 30-tal aktiva hoppare och faktiskt en hel del tjejer i leden.

- Vi tror många är lite fascinerade av att hoppa fallskärm. För många kan en inkörsport vara ett tandemhopp, säger Daniel Kivi och Claes Isberg i fallskärmsklubben.

De båda har hoppat i flera år och har gjort ungefär 200 hopp vardera. Fallskärmshoppning är ingen farlig sport menar de.

- Jag tror till exempel att det inte hänt en enda olycka vid tandemhopp. Säkerheten är hela tiden rigorös och kontrollerna många, säger Daniel Kivi.

En hel del folk stannade till mitt i jäktet för att titta och förmodligen lär flygklubbarna ha lockat en och annan ut till flygfältet i Romme.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons