Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygbolag aviserar miljonkrav i skadestånd

Annons

Flygbolaget European Executive Express AB (EEE) aviserar att det kommer att framställa skadeståndskrav som rör miljonbelopp mot Mora kommun. Detta med anledning av tidigare felaktiga upphandlingsbeslut om flygtrafik.

EEE finner det minst sagt märkligt att kommunen nu är i färd med en upphandling av samma art som den tidigare.

Mora kommun har tillskrivits genom EEE:s juridiska ombud, advokat Björn Larsson vid Ahlford advokatbyrå.

Björn Larsson skriver att Mora kommun regelmässigt ignorerar vad domstol förordnar avseende upphandlingsbeslut som fattas.

Mora kommun räknar med att i mitten av februari träffa en överenskommelse med flygbolaget Skyways gällande fortsatt trafik från den 27 mars, då nuvarande avtal löper ut, och åtminstone det här året ut.

Det avtal kommunen har med Skyways, som EEE påpekar tillkommit på ett rättsligt otillåtet sätt, kan enligt uppgörelsen mellan parterna förlängas ett plus ett år. I klartext alltså två år från och med den 27 mars.

Kommunalrådet Lars Matsson-Frost förklarade på torsdagskvällen att kommunen, innan nytt avtal träffas med Skyways, kommer att kontakta juridisk expertis för att få klarlagt om det föreligger några problem med att träffa en ny uppgörelse med Skyways.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons