Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flottfarare saknar vatten trots regn

Annons

Översvämmade vattendrag har det rapporterats flitigt om från flera delar av landet den sista tiden. I Gagnef och för flottfärdsarrangörerna Äventyret Dalälven är dock problemet det motsatta.

- Vi har fått lov att be folk skjuta på sina flottfärder eftersom det har varit för dåligt med vatten i älven, säger Tomas Hellquist, delägare i Äventyret Dalälven.

Äventyret Dalälven tar med företagare och privatpersoner på flottfärder från Kyrkbyn och flottbron i Gagnef en bit ned efter Dalälven. Hittills i år har man lyckats genomföra de flesta inbokade flottfärderna även om de blivit kortare än tänkt.

- Vi har pratat med dem som har velat åka trots den låga vattentillströmningen och berättat att vi inte kunnat garantera hur långt man kan ta sig nedför älven. Många inbokade har åkt ändå men vi har fått säga nej till folk som har ringt under sommaren, säger Tomas Hellquist.

För äventyret Dalälven handlar det inte om några jätteförluster under sommaren eftersom verksamheten främst är en fritidssyssla för de inblandade. Men viss reducering av inkomsterna får man ändå räkna med, enligt Tomas Hellquist.

- Jo, så är det, men främst känns det tråkigt att man inte ska kunna åka flotte på en sådan stor älv som Dalälven.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons