Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flottarens storsatsning ger nya arbetstillfällen

Annons

Det är ingen liten satsning som han och hustrun Hatice nu gör för att fräscha upp och bygga ut Flottaren som de köpte av kommunen i slutet av 2003 för 1 750 000 kronor. Nu satsar de ytterligare uppemot sju miljoner på att göra Flottaren till en toppmodern anläggning för mat- och övernattningsgäster och ett nöjescentrum för hela Västerdalarna.

- Någon måste ju tro på Vansbros framtid, säger Naci medan han visar runt i lokalerna där det jobbas för fullt i varje vrå.

Redan innanför entrén öppnar sig ett helt nytt värdshus. Receptionen har flyttats liksom kapprummet, toaletterna och trappan till bottenplan för att i stället bli stora öppna ytor in mot restaurangen.

- Vi har byggt tio nya toaletter på bottenvåningen och behåller bara en handikapptoalett här uppe, säger Naci.

En helt ny barservering ska snabbt kunna serva matgäster från två håll för att minska de köer som tidigare uppstått under högsäsong och platserna för sittande matgäster utökas från 150 till 380.

- Vi kommer även att byta ut all interiör och alla möbler, berättar Naci.

En utbyggnad har gjorts mot älven och sammanlagt utökas ytorna på restaurangplanet med omkring 270 kvadratmeter.

Utbyggnaden, som även blir nöjesavdelning med scen, kan delas av för att användas till konferenser. Längs hela utbyggnaden byggs också en 150 kvadratmeter stor utomhusveranda under tak mot älven.

För den som bara vill ha en drink eller en öl kommer en lång bar att finnas längs väggen mot herrgården som också blir öppningsbar utåt för att fungera vid partyn i trädgården eller för att serva gäster på uteverandan.

Discot i bottenplanet blir 80 kvadratmeter större, får ny bar och även en egen entré via en trappa direkt från älvsidan.

- Tanken är att vi ska kunna ha discot öppet varje helg utan att behöva öppna hela huset. En gång i månaden planerar vi också att ha hela huset öppet med levande musik på övervåningen och disco i bottenplanet, berättar Naci.

Även mot riksvägen byggs en ny uteveranda där matgäster ska kunna slå sig ned. Receptionen för hotelldelen blir ny och placeras mer avskilt från restaurangdelen än tidigare.

- Jag tror inte att någon kommer att känna igen sig när hela ombyggnationen är klar, säger Naci.

I köket byts all utrustning ut mot det senaste och nya kylutrymmen byggs för att klara de nya internationella regler för livsmedelshantering som träder i kraft under nästa år.

- När allt är klart räknar vi med att behöva nyanställa tre till fyra personer i köket, säger Naci som nu har målsättningen att allt ska stå färdigt inför Pepes Cup den första helgen i juli.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons