Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Flottar-Johan" Persson ger ut bok med dikter

Annons

-Här finns det anknytning till bygderna både i Klarälvdalen och Dalarna och då framför allt Malung. Det finns dikter som berör både människor och annat, säger Johan Persson som är glad att han nu nått fram till målet med boken som är på drygt 300 sidor.

Att "Flottar-Johan" nu på äldre dagar blivit författare har rönt stor uppmärksamhet i framför allt Värmland där han dels fått ett bidrag från länsstyrelsen på 10000 kronor men framförallt ett stipendium på 25000 kronor från Helmiastiftelsen för sin kulturella gärning.

- Det var överraskande utmärkelser jag fick mottaga och naturligtvis både kul och hedrande, säger "Flottar-Johan" när vi träffar honom i samband med att boken nu är klar.

Sammanlagt har det tryckts upp 1500 böcker. Intresset för "Flottar-Johans" verk är mycket stort inte bara i Värmland utan också i Malungstrakten där Johan under många år arbetade och hade sin huvudsakliga gärning innan han blev "Flottar-Johan" i Klarälvdalen.

Den här utgåvan kom lagom till jul men vi kan redan nu avslöja att "Flottar-Johan" har hunnit långt på ytterligare ett bokverk. Där kommer det bland annat att handla om en hel del Malungsprofiler. Den boken kommer att ges ut någon gång under nästa år, berättar Johan Persson.

För att förverkliga drömmen om att ge ut dessa böcker har "Flottar-Johan" arbetat mycket hårt under flera års tid och även samlat ihop dikter och anekdoter som han skrivit tidigare.

-Och när jag nu givit ut boken 555 dikter känner jag mig både tillfredsställd och glad. Nu satsar jag vidare på nästa bokutgåva, säger Johan Persson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons