Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Floskelfylld snyting

Annons

I förra veckan togs beslutet att lägga ned Järlindsskolan. En beräknad besparing för skolförvaltningen på en miljon kronor. Men hör och häpna, så här skriver man i ett protokoll: "Kalkylen kan vara svårare att räkna hem på kommunal nivå".

Det är ju ett annat sätt att säga att man inte kommer att spara några pengar! Detta har vi påpekat hela tiden. Och sedan denna snyting rakt i ansiktet, kommunen har storstilade planer för Myran-Högbo-Lugnet-Järlinden, minst 30-40 nya villor eller radhus och därmed ett kommande stort inflyttningsöverskott, säkerligen många barnfamiljer.

Det ska också investeras upp mot tio miljoner kronor på två (!) nya campingplatser som ska rikta sig främst till Faluborna.

Vem bryr sig om campingplatser och nya rondeller om man samtidigt försämrar för våra barn och gamla?

Så nedlåtande mot oss alla som nu går mot en helt annorlunda framtid för våra barn än vi tänkt oss när vi flyttade hit.

Minst 50 familjer kommer de kommande åren att få helt andra sociala, ekonomiska och praktiska förutsättningar för våra liv än vad vi sett framför oss.

En fungerande skola läggs ned för att politiker ska kunna säga att man åtminstone lagt ned en skola för att spara i den egna budgeten. Vet ni vad ni gör med ena eller andra handen egentligen?

Att man tappar förtroende för

Falu kommuns floskler i tillväxtens heliga namn är i alla fall en sak som är säker.

Åsa Ersson

Mer läsning

Annons