Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickans kläder sänds in för krimteknisk analys

Annons

En framställan i ärendet skickades till SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) i Linköping på tisdagen. Ludvikakriminalen är fortfarande mycket förtegen och vill inte gå ut i media med några närmare detaljer med anledning av flickans berättelser.

- Vi har inte mycket att gå på och hon har inte kunnat uppge något signalement på den mansperson som ska ha attackerat henne, säger inspektör Uno Hane, utredningsledare på Ludvikakriminalen.

Polisen har heller inga vittnesuppgifter att jobba vidare med. Det har uppfattats som märkligt med tanke på var och när misshandeln ska ha utspelat sig.

- Enligt anmälan var det ju vid lunchtid och då är ju i princip hela centrum fullt av folk. Vad vi kan göra är att hålla på med lite intern spaning. Men vi måste improvisera hela tiden får att få resurserna att räcka till, fortsätter utredningsledaren.

Närmast fokuserar polisen intresset på de kläder som flickan bar vid den uppgivna tidpunkten. En jacka och ytterligare ett plagg har beslagtagits. Exakt vilka skador det handlar om kan inte uppges med hänvisning till så kallade spaningstekniska skäl.

- Vi vill försöka få det fastställt hur skadorna har uppstått. De på SKL ser väl en hel del som vi andra kanske inte uppfattar. Det är vår förhoppning att kläderna ska kunna skickas in redan före påskhelgen.

- Det är oklart om jackan är riven eller skuren men om vi får skadorna att passa in i historien kanske vi kan få fram en någorlunda klar bild av händelseförloppet. Alla funderar vad det kan vara.

Har fallet högsta prioritet?

- All den stund det finns en anmälan måste vi utgå från att det kan ha hänt och om det är som det berättas är det för jävligt rent ut sagt. Därför ligger ärendet ganska högt i prioritet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons