Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka våldtagen på Kalasturnén

Annons

Polisen spärrade på lördagen av ett område i ett skogsparti i närheten av Prästgärdet. Enligt Roland Axelsson, kommissarie på granskningsroteln, har man säk-rat fynd på platsen.

Polisen genomförde en teknisk undersökning och en hundpatrull sökte igenom området i hopp om att finna spår som går att koppla till våldtäkten.

En privatperson hittade vid halv två på lördagseftermiddagen en svart handväska som sannolikt tillhör offret. Dessutom hade samma person hittat en tröja som av allt att döma tillhör flickan. Mannen passerade polisen när de arbetade på platsen och anmälde då de fynd han gjort.

Tusentals människor från Dalarna hade tagit sig till Säter och Skinnbo Udde för att lyssna på Hellacopters, Kent och Thåström i fredags. En av dem var den våldtagna flickan, som kommer från Borlänge.

När konserten var över hade hon kommit bort från sina vänner och hade istället slagit följe med en man i 25-årsåldern. De vandrade mot Säter.

Efter en stund blev mannen hotfull och uttalade direkta hot mot flickan. Han tvingade med våld till sig sexuella handlingar.

Flickan lyckades ta sig bort från mannen och kort efter det träffade hon en polispatrull och anmälde våldtäkten. Flickan fördes sedan till Falu lasarett för en läkarundersökning och förhör hölls under fredagsnatten och lördagen.

Enligt polisen är gärningsmannen 175 centimeter lång, har normal kroppsbyggnad, har snaggat hår och talar svenska.

Upplysningar om det inträffade kan lämnas till polisen på telefonnummer 0243-670 00.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons