Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka förföljd av man i bil - polisen söker vittnen

Annons

Vid åttatiden på tisdagskvällen upptäckte en flicka som cyklade i Övre Norslund att en bil följde efter henne in på en cykelväg.

Det var i höjd med gamla spisbrödsfabriken i Övre Norslund som en flicka i 15-årsåldern noterade att en bil som stått parkerad på en sidoväg började köra efter henne. När flickan cyklade in på cykelvägen vände hon sig om och såg att bilen följt efter henne in på cykelvägen. Hon cyklade då i riktning mot Regementsvägen längs Lugnetleden och ökade takten för att ta sig ifrån det som hon upplevde som en förföljare.

När hon kom till den cykeltunnel som går under Regementsvägen svängde bilen av och försvann mot regementsområdet medan flickan fortsatte genom tunneln. Hon anmälde senare händelsen till polisen.

Flickan har själv inte kunnat ge någon mer detaljerad beskrivning av bilen eller föraren, däremot kan det finnas andra vittnen till händelsen. I höjd med infarten till cykelvägen mötte flickan två personer som åkte inlines och hade en hund med sig. Nu vill polisen i Falun få kontakt med paret i hopp om att de kan ge en beskrivning av bilen och dess förare som körde in på cykelvägen.

Under söndagskvällen inträffade en liknande händelse. Då var det en flicka i 13-årsåldern som fått fel på sin cykel vid Norslunds kyrkogård. En man som stannade till erbjöd sig först att hjälpa flickan men började senare att uppträda hotfullt när flickan avböjt mannens förslag om att följa med i hans bil.

Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband mellan de två händelserna. Tips kan lämnas till polisen i Falun.

Cykelstölderna ökar - våren är här

Vid Stångtjärnsvägen stals en treväxlad cykel utanför ett bostadshus under natten till tisdagen.

På Ramvägen i Korsnäs stals en cykel under tisdagsnatten, cykeln var en orangefärgad mountainbike försedd med godkänt lås.

På Lövåsvägen stals en mountainbike under natten mellan den 13 och 14 april när den stod låst utanför ett företag.

En silverfärgad cykel som stod låst på Åsgatan har också stulits. Den stölden skedde i början av april.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons