Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flextronics vill säga upp 350

Annons

Flextronics Network Services, som arbetar med nätverkstjänster och lösningar inom tele- och datakommunikation, har cirka 5 000 anställda, varav 3 500 är tekniker. Företaget finns på nästan 300 platser i Sverige.

-Den allmänna nedgången drabbar oss som alla andra och våra kunder ställer allt tuffare krav i den konkurrens som råder på telekommarknaden just nu, säger informationschefen Lotta Lindgren.

Neddragningarna gäller såväl tekniker som andra personalkategorier. Enligt Lotta Lindgren erbjuder Flextronics ett långt omställningsprogram för de övertaliga och ingen ort kommer att drabbas särskilt hårt.

Förutom uppsägningarna förhandlar Flextronics Network Services också med de fackliga organisationerna om andra besparingsåtgärder. Det handlar bland annat om att skjuta upp årets löneökningar till i höst och att ta bort bonuslöner.

Cirka ett hundratal av dem som sägs upp tillhör fackförbundet Sif.

-Tyvärr är det så att företaget är i ett sådant ekonomiskt läge att vi får godkänna att det måste minska kostnaderna. Och det gör företaget till största delen med uppsägningar av medarbetare, säger Roland Wassén, Sif-klubbens ordförande vid Flextronics Network Services.

Förslaget om att skjuta fram årets löneökningar får inte samma förståelse.

-Det har vi avvisat i förhandlingarna. Däremot har vi gått med på att efterskänka eventuella bonusutfall till företaget, säger Roland Wassén.

Elektronikföretaget Flextronics är verksamt i 29 länder på fem kontinenter. (TT)

TT

Mer läsning

Annons