Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera snöskotrar stulna i Sälen

Annons

I dagsläget har polisen i Sälen ingen misstänkt för skoterstölderna.

Polisen uppger att skoterstölderna skedde någon gång mellan fyra på morgonen och halv åtta och att tjuvarna haft en lastbil kunde konstateras eftersom det syntes tydliga spår efter en sådan i snön.

- Vi är mycket tacksamma om någon som sett någon lastbil på morgonsidan hör av sig till polisen i Sälen, säger polisinspektör Leif Andersson.

Några mer spår än från en lastbil av större modell har polisen inte.

De skotrar som stals är barnskotrar som används som uthyrning. Ägaren är säker på att minst fyra skotrar har stulits men det kan också handla om fem skotrar.

Det som gör att polisen tror att flera personer kan vara inblandade i stölderna är att skotrarna är tunga. Det krävs mer än en person för att få upp dem på ett lastbilsflak.

Skoterstölderna upptäcktes på morgonen och det konstaterades också att skoterkläder hade stulits.

Samma natt har någon tankat diesel i en bensinmack i Sälens by. Där har man tydligen haft bråttom och åkt utan att ta ur handtaget vilket skadat dieselpumpen.

Polisen utesluter inte än att det kan ha ett samband med skoterstölderna och om någon sett någon lastbil vid OKQ8-macken tidigt på tisdagsmorgonen vill pollsen att man hör av sig.

Polisen vet inte vart tjuvarna tagit vägen, men man utesluter inte att de kan ha försvunnit över gränsen till Norge varför också den norska polisen har kopplats in.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons