Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya linjer från Dala Airport

Annons

Direktflyg startar trafik på linjen Borlänge-Arlanda under senhösten. Dessutom öppnas en linje till Sundsvall-Luleå.

Från sista oktober tänker Direktflyg trafikera Borlänge-Arlanda med flygplan av typen Jetstream 32, med plats för 19 passagerare. Bolaget har flyttat sin verksamhet till Borlänge och vill att Dala Airport ska bli ett nav i trafiken.

- Linjen till Arlanda passar perfekt för våra mindre flygplan. Det viktiga med matarflyget till Arlanda är att flyget går ofta så man slipper sitta på Arlanda och vänta, säger bolagets vd Erik Salén.

- Ett mindre flygplan med lägre kostnader gör att vi kan flyga fler gånger per dag och därmed göra resandet mer effektivt.

I förra veckan meddelade flygbolaget EEE att de ska trafikera Mora-Arlanda. Det kan få betydelse för den upphandling som Dalaflyget just nu håller på med, om trafik Mora-Borlänge-Arlanda.

Betydelse får också Direktflygs beslut. I dag flyger Skyways till Arlanda.

- Vi får se vilken form det blir. Vi ska sondera möjligheterna till samarbete med Skyways och andra viktiga aktörer på Arlanda för att se till att ge bästa möjligheter för resenärerna från Dala Airport, säger Erik Salén.

Han säger att företaget nu etablerat sig i Dalarna och sett vilken potential det finns för dalaflyget.

- Vi kommer att göra Dala Airport till ett nav och tittar aktivt på nya linjer att flyga härifrån. Vi vill flyga allt som går.

Erik Salén pekar på den nya linjen från Dala Airport till Sundsvall/Luleå som ett bra exempel. Det blir tre turer i veckan. En befintlig linje Luleå-Sundsvall förlängs till Borlänge.

- Samordningsfördelarna med att hela företaget nu är samlat på ett ställe gör att vi med lägre kostnader och i nära samarbete med näringslivet och förvaltningar i regionen kan pröva vilka linjer som Dalarna har behov av.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons