Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera misstänkta för brott efter mc-razzia

Annons

Det var i gryningen på torsdagen i förra veckan, som polisen slog till mot en rad personer med koppling till Bulldogs MC i Borlänge. I den omfattade razzian, som engagerade poliser från flera län, gick man in på sammanlagt tio adresser i Dalarna och två i Gävleborgs län.

På de olika adresserna fann polisen vapen, narkotika och en mängd alkoholdrycker. I samband med att fynden gjordes greps också tio personer misstänkta för brott.

Av dem anhölls fem, men samtliga har nu släppts.

Trots det ser inte polisen razzian som ett misslyckande.

Beslag gjordes och de personer som greps är fortfarande misstänkta för brott.

Att de inte häktades bedöms inte kunna påverka den pågående utredningen. Det, tillsammans med en bedömning av risken för att personerna skulle återfalla i brott, var anledningen till att åklagaren beslutade att inte begära att tingsrätten häktade de gripna.

Den fortsatta utredningen av brotten sker nu på tre platser. I Dalarna handlar det om Falun och Borlänge, medan utredningen i Gävleborg drivs i Gävle. När utredningarna är klara och när åtal eventuellt kan väckas kan polisen i det här läget inte svara på.

Än finns heller inga uppgifter om presidenten för Bulldogs MC har kunnat gripas. Den 44-årige mannen befann sig på semester när razzian ägde rum och i hans hem hittade polisen ett vapen. Sedan dess är mannen efterlyst.

-Jag uttalar mig aldrig om huruvida vi söker personer eller inte, säger Bo Persson, dalapolisens presstalesman.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons