Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera intressenter finns till Malingsbocampingen

Annons

Det var den 30 juli som Malingsbo-Björsjö Turism AB försattes i konkurs. Ägarna, Kalle Dahl och Roger Sjöberg, hade då en längre tid haft ekonomiska problem i företaget, bland annat beroende på en sviktande konferensmarknad.

När sedan campingen i Malingsbo, som ingick i företaget, tappade cirka 30 procent av sina campinggäster blev det det som fällde bolaget. Klart är att anläggningarna i Malingsbo och Björsjö var belånade till mycket stora belopp. Bland kreditgivarna finns bland annat Norrbärke sparbank. Hur mycket skulder bolaget har framkommer vid edgången som är planerad att hållas i slutet av nästa månad.

Sedan konkursen har konkursförvaltaren Anders Mellberg drivit verksamheten vidare vid campingen. Däremot vid konferensanläggningen i Björsjö ligger verksamheten nere. Där har stor del av den dagliga verksamheten bestått i att laga skolmat till barnen i Björsjö skola och Gubbo-Jobsbo friskola. Dock har friskolan valt en annan leverantör långt innan konkursen var ett faktum. Barnen från Björsjö får nu maten från en av kommunens skolor.

Anders Mellberg gör bedömningen att anläggningen i Björsjö kommer att bli mycket svår att sälja, i varje fall till ett pris som han och långivare kan acceptera.

Campingen har det enligt Mellberg varit ett stort intresse för och han gör bedömningen att det blir lättare att hitta en ny ägare till den.

På måndagen gick anbudstiden ut och enligt Mellberg har det kommit in ett antal anbud på campingen, han vill dock inte avslöja hur många det handlar om.

- Jag kommer nu och gå igenom anbuden och sedan samråda med banker och långivare innan vi fattar ett beslut.

Han betonar att det är en lång väg från att det varit ett stort intresse för campingen, tills det kommer till ett avslut och en ny ägare tar över.

Redan dagarna efter konkursen klargjorde tidigare ägaren Roger Sjöberg att han och Kalle Dahl var intresserade av att köpa loss campingen från konkursboet och göra ett nytt försök att driva den.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons