Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera framgångar att glädjas åt för Vikaborna

Annons

- Nu gäller det att utnyttja bussen, säger Måns Pettersson, som är ordförande i föreningen som just har fyllt ett år. Han räknar in 230 medlemmar, nio företag och två föreningar som är anslutna.

Intresseföreningen bildades i ilska över att kommunen stängde poolen, men har snabbt börjat engagera sig i många frågor.

- Det gäller att vi som bor här säger vad vi önskar, annars blir vi bortglömda. Egentligen bildades väl föreningen fem år för sent. Hade vi dragit igång tidigare så hade vi kanske haft distriktssköterskan och poolen kvar, det är först när man upptäcker att allt försvinner som man gör något, säger Måns.

Han är också glad över den nyöppnade hemsidan och över den informationsskylt som ska sättas upp vid infarten till Vika.

Föreningen arbetar vidare för nattbussar och för en cykelväg från Hosjö.

Som vi berättade i gårdagens tidning ger nya politikerlöften hopp åt Vikaborna när det gäller poolen också.

- Någon har undrat, apropå poolen, varför vi skulle ha det bättre i Vika än i andra byar, säger Måns Pettersson. Men det skulle vara roligt om vi i Vika fick ha något som var bättre. I Bjursås har de ju ett inomhusbad.

Men bassängen är liten, är det inte bättre med ett friluftsbad i Runn eller Vikasjön, båda sjöarna ligger ju nära?

- Jag kan förstå dem som åker igenom byn och undrar när de ser allt vatten. Men det mesta är privat mark, det finns några få smala strandremsor, som inte är bebyggda nära kyrkbyn, ställen där man kan komma ner till vattnet. De ligger ofta alldeles vid tomtgränser, och där vill folk inte ha allmänt bad, säger Måns Pettersson.

- Fanns inte poolen skulle ingen komma på tanken att bygga en. Men nu vill vi strida för den. Den ligger intill fritids, dagis och skola och är mycket nyttjad av barnen, framför allt i simundervisningen.

Det ryktas att det finns markägare som skulle kunna upplåta mark, men att de inte vågar för då läggs poolen definitivt ner?

- Jag har inte hört de ryktena, jag har svårt att förstå var de menar någonstans, husen ligger så tätt här i kyrkbyn, säger Pettersson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons