Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bränder under samma natt

Annons

När räddningstjänsten fortfarande höll på att släcka branden vid Industrigummering på Ingarvet höll ännu en storbrand I Falun på att bryta ut.

- En soptunna vid lastkajen vid Harrys hade fattat eld. Förmodligen har någon kastat en fimp. Hade ingen uppmärksammat det hade det kunnat gått hur som helst, säger brandmästare Jonny Sundin.

Det slog lågor om soptunnan och en glasruta bakom hade spruckit av hettan från branden. Räddningstjänsten fick larmet vid två-tiden natten till tisdag, sex timmar efter den explosionsartade branden vid Industrigummering på Ingarvet startade.

Samtliga sju man från räddningstjänsten i Falun var uppe vid Ingarvet. Brandmän från Svärdsjö, som kallats in till Falun efter branden vid Ingarvet, fick ta hand om utryckningen vid Harrys.

En timme innan larmet vid Harrys kom gick ett automatlarm på Grycksbo pappersbruk. Där brann fettet i ett lager på pappersmaskin 9. Ordinarie personal började släcka och sedan kom brandmän från kåren i Grycksbo och avslutade släckningen.

- Förhoppningsvis kan den här kvällen få politikerna att förstå vilka konsekvenser de föreslagna neddragningarna kan få. Om vi blir sex brandmän i Falun i stället för sju, som i dag, kan vi inte få ut alla bilar samtidigt. Och vi kan bara ha en rökdykargrupp igång samtidigt, säger Jonny Sundin.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons