Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bränder i helgen

Annons

På påskdagen gick det automatiska brandlarmet i ett garage under restaurang Akropolis. När räddningskåren kom till platsen visade det sig att något satt eld på en papperskorg i garaget. Dessutom hade någon stoppat in brinnande papper i en mynt- och biljett- automat i garaget.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden. Och eftersom det inte ansågs vara någon stor spridningsrisk för branden, rubriceras detta inte som försök till mordbrand. I polisens fortsatta utredning kallas det i stället för skadegörelse genom brand.

På påskaftonen upptäckte en fastighetsägare i Grälviken i Skog att hans uthus brunnit ned till grunden. I uthuset förvarades motorsåg, flera gräsklippare, verktyg och annan utrustning.

Ingen har tydligen lagt märke till att uthuset brunnit. Enligt fastighetsägaren kan branden ha ägt rum när som helst under perioden från den 4 till den 10 april.

Polisen misstänker i alla fall att någon har satt eld på uthuset.

Natten mot påskdagen, klockan 03.10, upptäckte en förbipassaerande person att det brann i en container utanför Östra skolan. Polisen tror att någon eller några har satt eld på returpappret inne i containern.

Två misstänkta personer har observerats vid den aktuella tidpunkten intill den eldhärjande containern.

Även när det gäller dessa bränder går utredningen vidare under rubriken skadegörelse genom brand.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons