Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler unga saknar arbete

Annons

För tillfället går 590 ungdomar, upp till 25 år, utan jobb. Förra året vid den här tiden var tio procent av de unga arbetslösa - då var det 100 färre, eller 490 personer.

Den främsta orsaken till att det har blivit rusning till arbetsförmedlingen är att telefonsäljarbolaget Nordic telemarketing har lagts ner.

En av de anställda var Malin Ek.

- Vi var 150 ungdomar som blev arbetslösa mitt i sommaren, säger hon.

För hennes del har det löst sig bra. När hon besöker arbetsförmedlingen är det för att meddela att hon inte längre är arbetslös.

Hon blev arbetslös när telemarketingfirman gick i konkurs i början på juli. I mitten av månaden såg hon en platsannons i tidningen och skickade in en ansökan till en klädbutik i Falun. Dagen efter kallades hon till intervju och på måndagen kunde hon gå till jobbet och börja sin tillsvidareanställning.

Så enkelt har det inte löst sig för andra som hon känner. En del har gått arbetslösa under lång tid, men för de flesta har det ordnat upp sig till slut, oftast genom att de har fått en praktikplats som sedan har gått över i en anställning.

Arbetsförmedlingens chef i Falun, Rickard Edling, säger att han har märkt av en tydlig ökning av ungdomsarbetslösheten. 2000 unga har skrivit in sig som arbetslösa sedan den första juni. Men omsättningen är hög bland dem som är under 25 år. Endast 25 av dem räknas som långtidsarbetslösa eftersom de har stått utanför arbetsmarknaden 90 dagar eller mer.

Han ser flera orsaker till att fler Faluungdomar gått utan jobb den här sommaren jämfört med förra. En är nedläggningen av telemarketingfirman, den hade främst yngre medarbetare. En annan är att Falu kommun och landstinget klarat sig på färre sommarvikarier.

Mikael Joos, vikarierande enhetschef på Norshöjden, ger en förklaring till detta.

- Vi försöker göra ett så bra schema så att sommarjobbarna ska komma tillbaka till äldrevården nästa år. De får jobba på flera arbetsplatser och kan arbeta fler timmar och fler veckor under sommaren, säger han.

Det ger bättre betalt för dem som anställs, men gör samtidigt att det behövs färre inhoppare.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons