Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler rivningar diskuteras

Annons

- Tyvärr måste man säga, men man måste ha förståelse för verkligheten, säger Borg.

- Det tunga för dem som måste flytta är att de rycks upp från sin trygghet. Men alternativen är inte så många när vi har så många tomma lägenheter och Ludvikas befolkning fortsätter att minska. Inom Ludvikahem står närmare elva procent av beståndet outhyrt, en fyra-fem procent ställer vi upp på. Det här kommer att bli dyrt, mycket dyrt för ägaren, säger Roger Borg som är belagd med munkavle på var nästa besked kommer att ges.

Ludvikahem har 340 tomma lägenheter, 84 av dessa försvinner när de två husen på Ludvika Gård rivs. Det betyder att Ludvikahem diskuterar rivningar av ytterligare minst 100 lägenheter.

- Jag har känt till detta på Ludvika Gård sedan i maj och vi diskuterar rivningar av fler hyreshus i Ludvika. Jag uppmanar alla att komma till den hearing som hyresgästföreningen har om bostadspolitiken den 20 augusti i festsalen i Folkets hus i Ludvika. Det här måste diskuteras brett bland alla politiker och alla hyresgäster.

Roger Borg tycker att hyresgästerna var kloka när de avvisade Ludvikahems erbjudanden om bostadsrätter.

- Hade man ombildat ett hyreshus till bostadsrätter och fyllt det så hade inneburit att vi mist en rad med hyresgäster på annat håll. Då hade vi bara flyttat om problemet med outhyrda lägenheter. Inte heller går det att bygga om hus till kontor eftersom det inte heller finns efterfrågan på sådana.

- I Grängesberg känner vi till Ludvikahems försäljningsplaner och spricker det så kommer det rivningar också där. I Grängesberg är problemet med tomma lägenheter ännu större. Ludvikahem har stora områden med trähus där det bara bor enstaka familjer i husen.

- Det som fattas i Ludvika är arbetstillfällen. En annan sak som skulle kunna bidra till att undvika rivningar vore bättre kommunikationer till Mälardalen så att folk kunde arbetspendla och bo här i vår fina natur med alla våra sjöar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons