Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler protester från hemtjänsten

Annons

Även personalen inom Gagnefs hemtjänstområde protesterar mot planerna på att sammanföra hemtjänstpersonalen i Bäsna, Djurås och Gagnef under ett tak - i Djurås.

Tidningen har tidigare berättat om Bäsnapersonalens protester.

Bakgrunden är att nämnden gett förvaltningen direktiv att se över hemtjänstorganisationen för att effektivisera och spara pengar. Ett led i detta kan bli att grupplokalerna i Gagnef och Bäsna "försvinner".

I ett brev till socialnämnden och socialförvaltningen undrar nu de 18 i Gagnefspersonalen varför de inte fått vara med tidigare och yttrat sig.

Bland annat undrar de var besparingen ligger i att flera gånger om dagen åka bil mellan Djurås och Gagnef.

De framhåller att samtliga bor i just Gagnef och att vissa av dem därför kan sköta jobbet med hjälp av cykel, något som de betonar är gratis för kommunen.

"Resor till och från grupplokalen och till våra vårdtagare går i dagsläget på endast någon minut, vilket är en stor fördel då vi får ett larm och snabbt måste hämta larmnyckeln, vilket kan ske några gånger per dag", skriver personalen.

De anställda tycker att de gör ett bra jobb och säger sig trivas med den nuvarande lokalen i Gagnefsgården. De ser enbart negativa effekter av att flytta grupplokalen till Djurås.

Bland de negativa effekterna nämner de en ökning av bilåkandet med åtskilliga mil per dag, både i tjänsten och privat. De menar också att de tre tjänstebilar som de i dag har inte kommer att räcka till.

Socialnämndens ordförande Kjell Andersson (c) konstaterar att facket sagt ja till den tänkta förändringen, men att personalen tycker att den känns fel.

- Vi har gett ett politiskt direktiv att se över organisationen. Sedan blir det en tjänstemannafråga att genomföra en förändring, säger han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons