Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler privata vård- centraler att vänta

Annons

Innan utgången av 2004 ska minst 2-4 vårdcentraler i Dalarna drivas med alternativ driftform. Den formuleringen ska skrivas in i driftstyrelsens verksamhetsplan. Trots att den politiska majoriteten är av en annan uppfattning!

Det ovanliga inträffade nämligen vid driftstyrelsens senaste sammanträde att oppositionen kunde driva igenom ett förslag mot majoritetens vilja.

Centerns Göran Engström föreslog att man skulle skriva in i verksamhetsplanen att minst 2-4 vårdcentraler ska drivas på entreprenad före utgången av 2004.

- Detta för att kunna få ett mer exakt mått, mer konkret, något att mäta. Jag tyckte att det var lagom att börja i liten skala. Förändringarna måste ju bygga på att detta förankras hos personalen, säger Göran Engström:

- Bara en av över 30 vårdcentraler drivs på entreprenad. Vad jag förstår finns det många bra erfarenheter från Älvdalen.

Socialdemokraterna ansåg att man borde sträva efter att utveckla alternativa driftformer, men ansåg inte att man borde bestämma något antal.

Vänstern sade helt nej till förslaget.

När det väl var dags att rösta anslöt sig sju ledamöter till Engströms förslag, och de fem socialdemokraterna var emot. Men eftersom vänsterns både ledamöter avstod från att rösta, stod helt plötsligt oppositionens förslag som segrare.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons