Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler niondeklassare fick godkänt i våras

Annons

Fler niondeklassare i Falun fick godkänt i våras, jämfört med året innan. Det konstaterar Christer Sundahl på skolkontoret när han gjort sin årliga sammanställning av hur många elever som fått betyg.

Det rör sig om små, men positiva, förändringar om man jämför våren 2003 och 2004.

När det gäller niondeklassarna så hade 7,81 procent inte fått godkänt i ett eller flera av kärnämnena våren 2003. Motsvarande siffra i våras var 7,06 procent.

För att komma in på ett gymnasieprogram krävs godkänt i kärnämnena svenska, matematik och engelska. 4,68 procent av niorna saknade betyg i engelska, det är en förbättring med 1,45 procent.

I matte saknade 4,66 procent betyg och i svenska 3,85 procent. Skillnaderna är marginella, men som helhet är årskullen något bättre än föregående års.

Om man jämför med riksgenomsnittet från 2003 har Falun bättre resultat i engelska och matematik, men lite sämre i svenska. Rikssiffrorna för i våras har ännu inte kommit.

"En orsak till att skolorna inte förbättrats så mycket i kärnämnena, men har nått bättre resultat när det gäller elever som saknar betyg i ett ämne och två eller flera ämnen, är som jag ser det att skolorna satsar på alla ämnen för att de elever som kommer in på ett nationellt program på gymnasieskolan ska lyckas med sina studier. Trenden att våra skolor var på väg att blir treämnes-skolor har förhoppningsvis brutits", skriver Christer Sundahl i sin rapport.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons