Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler klagomål över störande motorljud vid Mossgatan

Annons

Inte bara vrålande motorsågar. Vid 05.00-tiden på onsdagen väcktes boende vid Mossgatan i Ludvika av ett intensivt ljud från ett motordrivet redskap som användes vid parkeringsplatserna på Mossplan. Klagomålen från de boende i grannskapet fortsätter att strömma in till tidningen.

En av de drabbade är Lars Jarl som bor i en villa vid Mossgatan. Hans första tanke var att oljudet kom från en ljuddämparlös moped.

- Jag steg upp och tittade ut. Då fick jag se hur en person gick omkring med en liten maskin med en rulle och sopade bort sand från ABB:s parkering. Ljudet var så intensivt. Det var ett jädra liv.

Tommy Johansson, chef för maskin- och fastighetsunderhåll och tillika parkeringsfrågor vid ABB i Ludvika, konstaterar att arbeten har utförts på Mossplan men dock inte i egen regi.

- Vi har ett avtal med en entreprenör och jag kan från vår sida bara beklaga att vi via denna har förorsakat obehag för folk. Det var naturligtvis inte meningen.

Johansson har dock förståelse för att arbetet utfördes och hävdar att det finns en rimlig förklaring.

- Jag kan förstå dem. Om de utförde jobbet på dagtid skulle de i stället få på sig en massa folk som har fått sina bilar skadade. Jag förstår att det inte är så lätt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons