Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler inbrott anmälda

Annons

Ytterligare ett villainbrott kan ha inträffat i Källbergsområdet.

En villaägare har blivit av med ett dyrbart guldhalsband, men är osäker på hur stölden har gått till. Halsbandet förvarades på en byrå i hallen och försvann någon gång mellan den 8 och 11 juli. Eftersom det tidigare inträffat villainbrott i området valde villaägaren att anmäla även denna händelse, även om hon inte har sett några spår efter tjuvar i sitt hem på Lokgattu. Halsbandet är ett Pernillasmycke med briljantstenar. Även ett par solglasögon har försvunnit. Värdet på det förlorade uppgår till 3 000 kronor.

Fiskenät stals

i Insjön

INSJÖN. Sex fiskenät med flöten stals ur sjön vid Brenäs natten mot onsdagen. Näten är cirka 25 meter långa, varav två är finmaskiga.

Bländad bilist

körde på cyklist

LEKSAND. En cyklist fick föras i ambulans till vårdcentralen efter att ha blivit påkörd av en bilist.

Olyckan inträffade vid 06.45-tiden på onsdagsmorgonen i korsningen Bygatan-Leksandsvägen.

Föraren blev bländad av solen. Cyklisten klagade över smärtor i ryggen.

Stal norska kronor

LEKSAND. En norsk gäst vid Orsandbadens stugby blev av med 5 000 norska kronor, 60 CD-skivor och ett par solglasögon vid ett inbrott i bilen natten mot tisdagen. Stölden är polisanmäld.

Sabotage

mot fritidshem

LEKSAND. Fritidshemmet Eken vid Åkerö skola har utsatts för skadegörelse och stöld vid ett par tillfällen. I förra veckan krossades en blomkruka framför entrén, där också en papperslapp hade eldats upp och orsakat brännskador på dörren.

I helgen var det dags igen. Ett leksaksförråd bröts upp och en fotboll samt en basketboll stals.

Kund bestulen

på plånbok

LEKSAND.En kund på Hemköp blev av med plånboken och ett par kassar med varor från andra Leksandsbutiker, som hon förvarade i kundvagnen. Stölden inträffade vid 12.45-tiden på måndagen.

Stal nycklar

ur bil

LEKSAND. Två nycklar stals ur en bil på Hagagatan under helgen. Det är okänt hur tjuven tog sig in i den låsta bilen. När ägaren upptäckte tillgreppet stod förardörren på glänt.

Mer läsning

Annons