Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler idéer för Malung

Annons

Det har varit mycket debatterande den senaste tiden om man ska göra en storsatsning på Mötesplats Malung eller om man ska återuppbygga en gymnastikhall vid Blomsterbäcksskolan.

Jag håller helt och hållet med om att vi måste satsa på Malung och att vi också måste satsa på att våra ungdomar har en bra plats att mötas på. Vi ska våga satsa men jag förstår också om kommunen i denna fråga är betänksam.

Geografiskt sett tillhör Malungs kommun de större kommunerna i Sverige där avståndet från syd till nord är 180 kilometer. Malung behöver utvecklas och vi som bor här vill heller inget annat.

Sälen är ett ställe i kommunen som expanderar och växer men även där är man i behov av en ny gymnastikhall. Projektet Mötesplats Malung beräknas till en kostnad av 30-40 miljoner kronor. Är det realistiskt att satsa alla dessa pengar på en enda mötesplats i Malung?

Kan man inte fördela pengarna så att de i så fall kommer hela kommunen till nytta? Ett exempel som skulle göra Malung mer attraktivt kunde exempelvis vara att satsa på en bowlinghall där vuxna och barn kan ha trevligt tillsammans.

Man kanske kunde rusta upp Skinnarbadet till ett attraktivt äventyrsbad. Och man kunde förse Sälen med en gymnastikhall. Jag har i dessa förslag inte alls fördjupat mig i vad det skulle kosta. Syftet är bara att försöka ge förslag till idéer som också kan göra Malung attraktivt.

MALUNGSBO

Mer läsning

Annons