Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler "gröna" pumpar

Annons

Tack vare ett initiativ från landstinget Dalarna kommer Preem på Bergnäsgatan i Avesta, OKQ8 på Vasagatan i Mora och Statoil på Vasagatan i Falun att installera pumpar för den miljövänligare bränsleblandningen E85.

Landstinget Dalarna har i dag sex personbilar som tankas med E85, hittils har bilarna bara kunnat tanka på fem ställen i länet: Borlänge, Falun, Hedemora, Ludvika och Rättvik, samtliga fem tankställen i OKQ8s regi.

- Nu finns inte längre någon orsak att inte välja etanoldrivna bilar, säger Dan Romell miljöchef vid landstinget Dalarna.

Det kostar naturligtvis pengar att installera en pump för ett nytt bränsle på mackarna, mellan 120 000 och 200 000 kronor, beroende på hur marken där bränslecisternen grävs ned är beskaffad. Landstinget Dalarna stödjer bränslebolagens etablering av E85 pumpar med ett bidrag på 40 000 kronor, något som man ser positivt på från bensinbolagens sida.

- Vi bygger nya pumpar för att möta kommunernas och landstingets inköp av etanoldrivna bilar, säger Tomas Nicklasson, bygg- och etableringsansvarig vid OKQ8.

MARCUS FAGERSTROM

Mer läsning

Annons