Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler bilstölder i Vansbro

Annons

En ljusbrun Nissan Micra, årsmodell 1990 med registreringsnummer OSB 713, stals under natten till måndag från Videvägen i Grönalid. Bilen har inte påträffats.

Ytterligare en bil har utsatts för stöldförsök i samma område. En dörr har brutits upp och tändningslåset har brutits sönder, men försöket att starta bilen tycks ha misslyckats.

Vid Parkgatan har två bilar utsatts för inbrott eller försök till inbrott.

En bil har fått bägge dörrlåsen sönderbrutna, men där tycks tjuvarna aldrig ha tagit sig in i bilen. Tjuvarna har däremot lyckats att ta sig in i en annan bil i samma område och även där har tändningslåset brutits sönder utan att bilen kunnat startas. Tjuvarna fick överge bilen men passade på att ta med sig en sopkvast som förvarades i fordonet.

Den person som greps på söndagskvällen i Vansbro, misstänkt för försök till bilstöld, anhölls och fördes till polishuset i Malung där han förhördes under måndagen.

Redan i samband med gripandet erkände han helgens inbrott vid byggföretaget BPR men nekade till att ha något att göra med de många bilinbrotten i och kring Vansbro.

Mannen, som är hemmahörande i Sandviken, är även registrerad ägare till den bil som påträffades dikeskörd i närheten av Bäckdalen och som innehöll stöldgods från ett inbrott vid återvinningsanläggningen.

Mannen kommer att förhöras vidare.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons