Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler än 100 nya elever i höst

Annons

För första gången i historien får Vansbro utbildningscenter till hösten fler än 100 nya elever varav 40 kommer från andra kommuner.

- Det här är en fantastisk utveckling för skolan och leder till att vi nu nästan når upp till målet på balans i de interkommunala ersättningarna, säger skolans rektor Ingemar Karlsson.

När skolan byggdes om för ett par år sedan anpassades den för att kunna ta emot sammanlagt 300 elever, något som då ansågs vara väl tilltaget för att räcka under en lång tid framöver. Nu visar det sig att 280 elever valt att att studera vid VUC i höst.

- Själv har jag haft målet om att skolan ska vara fullbelagd år 2007 och som det ser ut nu så når vi det målet, säger Ingemar.

Interkommunala ersättningar är de pengar som elevernas hemkommuner betalar till den kommun där eleverna genomför sina studier. Under det senaste läsåret har kommunen kunnat inkassera omkring elva miljoner kronor, en summa som nu beräknas växa med ytterligare omkring fyra miljoner.

- Den här utvecklingen har ingen trott på men jag är övertygad om att den fina marknadsföring som våra tidigare elever gör för skolan har stor del i det goda resultatet resultatet, säger En mycket glad Ingemar Karlsson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons