Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flaskrejset - en ny tradition i dansveckan är född

Annons

På lördagen avverkades ett nytt evenemang som lär bli ett stadigt inslag i dansveckan. Det var Flaskrejset som blev till ett litet folknöje trots att väderförutsättningarna inte var de bästa.

Malungshandlarna var initiativtagare och hela behållningen kommer att gå till försköning av Grönland. Om premiäråret blir signifikativt så blir centrum mycket vackert framöver.

I sista stund - på morgonen samma dag som loppet skulle gå - hade arrangörerna lyckats städsla en lämplig konferencier. Det blev Johan Eriksson som trots den knappa förberedelsetiden skötte sysslan med den äran.

Mycket folk hade sökt sig till bron och stranden för att titta till när ett par tusen flaskor hivades i älven medelst lastbil.

- Det är visst en Absolut som leder, bedyrade Johan Eriksson en bit in i loppet.

Men där skarvade spexaren allt; det var högst sjödugliga plastflaskor som ett läskföretag stått bi med.

Loppet gick fortare än väntat; vinden drev flaskorna snabbt mot fångstmännen. Nummer 600 visade bäst dagsform och gav därmed högstavinsten - en resa för 10 000 kronor - till Annika Fält, Stockholm.

Ett tiotal vinster skulle fördelas och långtifrån alla vinnare fanns närvarande. Men det fanns i en del fall anförvanter på plats.

- Det är svågern som vunnit men han har åkt hem. Ska vi tro på det? undrade Johan Eriksson muntert när ett vinsthämtningsombud anmälde sig.

Trovärdigheten var dock tillräckligt stor för att priset kunde lämnas ut men Johan Eriksson lade ändå in en brasklapp:

- Det här kanske svågern aldrig får reda på.

Lite bättre väder hade inte skadat men det blev allt en liten folkfest i rugget ändå.

Och förmodligen har dansveckan ändå här fått ett nytt stående inslag.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons