Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flamingo riskerar bli av med tillståndet

Annons

Flamingo på Borganäsvägen har varit på väg att bli av med alkoholtillståndet.

Men sedan ägaren presenterat en rad åtgärder för att förbättra nykterheten på krogen kommer socialnämnden troligen att nöja sig med att utdela en varning.

Och kräva ytterligare en vakt.

Under de tre senaste åren har tolv tillsynsbesök gjorts på Flamingo, och inspektörerna har bedömt att berusningsgraden varit för hög vid nio tillfällen. Enligt inspektörerna har gäster raglat omkring, varit högljudda och bråkiga.

Detta tillbakavisas av ägaren, som ifrågasätter de anonyma inspektioner som gjorts.

Ägaren pekar även på en rad åtgärder som gjorts, för att förbättra nykterheten. Bland annat har sortimentet med drycker som innehåller mer än fem procent alkohol tagits bort, alkoholreklam är borta och baren har omstrukturerats, med mera. Priset på alkohol har höjts, samtidigt som det sänkts på alkoholfria alternativ.

Detta sammantaget gör att ägaren troligen får behålla tillståndet, men tilldelas en varning. Socialnämnden tar beslut i frågan på torsdag.

Då behandlas även restaurang Liljan. Krogen har blivit av med tillståndet och nu söker den tidigare ägarens fru ett nytt tillstånd. Den nya ägarens relation till den tidigare ägaren gör att frågan blir komplicerad, enligt bedömningar på socialnämndens kansli.

Några anmärkningar mot den nya ägaren som person, som skulle kunna stoppa ett tillstånd, finns dock inte.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons